Μία διατροφή πλούσια σε κρέας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος και αλλεργιών

Μια διατροφή πλούσια σε κρέας και κορεσμένα λιπαρά θα μπορούσε να είναι η αιτία πολλών αλλεργιών , εμφάνιση ρινίτιδας, ή υψηλού πυρετού.

Το εν λόγω εύρημα υποστηρίζει μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από Αυστραλούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Western Sydney και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Nutrition. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 156.000 άνδρες και γυναίκες, και τους ζητήθηκε να περιγράψουν τον τρόπο ζωής  τους και τη διατροφή που ακολουθούν. 

. Οι αναλύσεις αποκάλυψαν ότι η μεγάλη κατανάλωση κρέατος και τροφίμων πλούσια σε κορεσμένα λίπη έχει αυξήσει από 10% σε 25% το κίνδυνο ανάπτυξης μιας μορφής άσθματος (AS) ή / και άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα (AS / HF). Ωστόσο, εντοπίστηκαν διαφορές στην απόκριση της δίαιτας μεταξύ των δύο φύλων.

 Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές βρήκαν ότι η κατανάλωση του κρέατος είναι άμεσα συνδεδεμένη με το άσθμα . ερευνήθηκε επίσης και η κατανάλωση τυριού και φάνηκε να αυξάνει το κίνδυνο παρουσίας άσθματος μόνο σε άνδρες, ενώ στις γυναίκες φαίνεται να έχει μια προστατευτική επίδραση. Κατά τον ίδιο τρόπο επιδρά κ το ψωμί. Επίσης τα πουλερικά και τα ψάρια συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας, περισσότερο στο γυναικείο φύλο  παρά στο ανδρικό. 

Κοιτάζοντας την ανάλυση για τα δύο φύλα, οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας• ειδικότερα δίαιτες που χαρακτηρίζονται από αυξημένη κατανάλωση πουλερικών, ψαριών και κόκκινου κρέατος από γυναίκες, και οι δίαιτες με μεγαλύτερες ποσότητες κόκκινου κρέατος, αλλαντικών, και η κατανάλωση τυριού στους άνδρες, φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο διάγνωσης άσθματος AS και AS / HF σε αυτόν τον πληθυσμό.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε την κατάλληλη δίαιτα, για άτομα που πάσχουν από άσθμα, με σκοπό να έχουν άμεση βελτίωση στην υγεία τους. Η διατροφή για άσθμα θα συνταχτεί, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

 

 

Πίσω →