Αν και δεν υπάρχει συσχέτιση των συστατικών που περιέχονται στις τροφές στην πρόληψη και  στην θεραπεία  του ΗΙV, ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες τροφές και καθώς μεμονωμένα συστατικά τους  επιδρούν τονωτικά στο ανοσοποιητικό σύστημα , προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο ασθένειες και λοιμώξεις που σχετίζονται με τον ιό του Aids.

Τροφές που περιέχουν φυσικά αντιβιοτικά συστατικά δρουν έτσι ώστε να επιδράσουν ωφέλιμα την φυματίωση και τις μυκητιάσεις των πνευμόνων , οι οποίες είναι οι πιο κοινές λοιμώξεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς με Aids ;όταν ο ιός έχει προκαλέσει ανοσοκαταστολή.

Επίσης φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιέχουν δυο σημαντικές ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες βρέθηκε ότι εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού HIV και τονώνουν το ανοσοποιητικό.

Κατά την διάρκεια φαρμακευτικής αγωγής στους ασθενείς με Aids συστήνεται η λήψη διαιτολογίου ανάλογα με την ατομική τους ιδιαιτερότητα, για τη διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για Aids, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

 

Πίσω →