Η ζελατίνη χρησιμοποιείται για πολλά περισσότερα από μια σπιτική μάσκα μαλλιών. Αυτό το άχρωμο, άγευστο θαύμα έχει έναν μεγάλο αριθμό από οφέλη όταν προστίθεται στη διατροφή μας. Δεν μιλώ για τη ζαχαρούχο, γεμάτη συντηρητικά, τεχνητά χρωματισμένη ζελατίνη που αγοράζουμε στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ. Αντιθέτως. (στην πραγματικότητα, αυτή η έκδοση είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς ένα απλό, ευεργετικό συστατικό έχει μετατραπεί σε μια κόκκινη χρωστική ουσία και εξελίχθηκε σε εφιάλτη ζάχαρη.) Αυτό το άρθρο είναι για την άγευστη, ανόθευτη ζελατίνη.

Κάποια από τα οφέλη της ζελατίνης είναι η αύξηση του μεταβολισμού και η θεραπεία μη εποχιακών αλλεργιών.

Τι είναι η ζελατίνη!

Η ζελατίνη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επεξεργασμένη εκδοχή δομικής πρωτεΐνης κολλαγόνου που βρίσκεται σε πολλά ζώα, και στους ανθρώπους. Το κολλαγόνο αποτελεί περίπου το 1/3 του συνόλου της πρωτεΐνης στο ανθρώπινο σώμα. Το κολλαγόνο είναι μία ινώδης πρωτεΐνη που ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς του σώματος, τους επιτρέπει να είναι ελαστικοί έτσι ώστε να μπορούν να τεντωθούν χωρίς να σπάσουν. Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα μας φτιάχνει λιγότερο κολλαγόνο, και οι μεμονωμένες ίνες κολλαγόνου γίνονται ολοένα και πιο διασταυρωμένες με τις άλλες. Μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό αν τις σκεφτούμε ως δύσκαμπτες αρθρώσεις από λιγότερο ευέλικτους τένοντες, ή ρυτίδες που οφείλονται στην απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Ζελατίνη μπορεί να προέλθει από το κολλαγόνο των οστών σε αγελάδα ή χοίρο, του δέρματος και των συνδετικών ιστών

Τα οφέλη της ζελατίνης!

Η ζελατίνη αποτελεί μία πολλαπλών χρήσεων θεραπεία, με ένα ευρύ κατάλογο παροχών. Παρακάτω υπάρχει ένας κατάλογος των πραγμάτων που μπορείτε να παρατηρήσετε αν προσθέσετε την ζελατίνη στη διατροφή σας

• Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη και ακόμη να θεραπεύσει διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

.• Λαμβάνοντας ζελατίνη είναι ένας καλός τρόπος για να πάρουμε περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή μας. Η προσθήκη ζελατίνης στα τρόφιμα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συμπληρώσουμε πρωτεΐνη χωρίς να χρειάζεται να γεμίσουμε με επιπλέον τροφή. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να είναι η μόνη πηγή πρωτεΐνης σας, δεδομένου ότι η ζελατίνη δεν είναι μια πλήρης πρωτεΐνη. Όταν λαμβάνεται με τροφή, βοηθά το σώμα μας να χρησιμοποιήσει καλύτερα τις άλλες πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά.

• Η χρήση της ζελατίνης βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών, την ανάπτυξη, και την υφή. Η μακροχρόνια χρήση μπορεί να κάνει τα μαλλιά λαμπερά και δυνατά.

• Δεδομένου ότι το σώμα μας φτιάχνει λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε, η ζελατίνη μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος με την παροχή μεγαλύτερης ελαστικότητας.

• Η καθημερινή κατανάλωση ζελατίνης έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αντοχή των νυχιών και το ρυθμό ανάπτυξης τους.

• Συμπλήρωμα με ζελατίνη μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία των οστών, και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις που σχετίζονται με την αρθρίτιδα.

• Η ζελατίνη είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για τις σκόνες πρωτεΐνης, οι οποίες συχνά περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες ή / και συντηρητικά.

• Μπορεί να προωθήσει ένα πιο ξεκούραστο ύπνο.

Τρόποι για να προσθέσεις την ζελατίνη στη διατροφή σου!

• Πάρτε άγευστη σκόνη ζελατίνης ως καθημερινό συμπλήρωμα. Ανακατέψτε την με 1 κουταλιά της σούπας με νερό σε θερμοκρασία δωματίου δύο φορές την ημέρα

.• Ενσωματώστε την μέσα σε ζωμό στην καθημερινή διατροφή σας. Πιείτε την ζεστό, χρησιμοποιήστε την για έξτρα γεύση στο ρύζι  ή στα ζυμαρικά, ή χρησιμοποιήστε την ως βάση για σούπες.

• Φτιάξτε τις δικές σας "τετράγωνες" ζελατίνες χρησιμοποιώντας ζελατίνη και πραγματικό χυμό φρούτων (ή μέλι) για να γλυκάνει.

• Προσθέστε ζελατίνη  σε σκόνη με σπιτικές σούπες για πάχυνση.

• Ρίξτε την σε ένα smoothie, δεν θα υπάρχει διαφορά.

• Διαλύστε ζελατίνη στα ζεστά δημητριακά σας.

• Προσθέστε την σε ζεστά ροφήματα, όπως το τσάι ή τον καφέ.

• Η ζελατίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πυκνώσει το σπιτικό γιαούρτι, κεφίρ, ή σάλτσες που αποδεικνύονται πολύ ρευστά.

• Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σπιτικής μωρουδιακής συνταγής (παιδική τροφή).

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να καταναλώνουμε σπιτικό, πλούσιο σε ζελατίνη ζωμό αρκετές φορές μέσα στην μέρα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, γι 'αυτό συστήνεται η κατανάλωση ζελατίνης σε συμπλήρωμα. Να τρώμε 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε ένα ρόφημα ή ένα γεύμα δύο φορές κάθε μέρα.

 

Πίσω →