Υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα στην αγορά που ισχυρίζονται ότι καταπολεμούν τις ρυτίδες που μπορεί να έχετε ήδη και τις ρυτίδες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην πορεία της ζωής σας. Καταναλώνοντας μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες και ορισμένα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες μπορείτε να μιμηθείτε αυτά τα ακριβά προϊόντα.

  1. Ντομάτες:

Περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα λυκοπενίου. Αυτό το αντιοξειδωτικό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη βλάβη της υπεριώδους ακτινοβολίας (βελτιώνει ουσιαστικά το φυσικό SPF του δέρματός σας), παρόλα αυτά πρέπει να φοράτε και αντηλιακό!

  1. Εσπεριδοειδή, φράουλες και σπανάκι:

Αυτά τα στοιχεία είναι πλούσες πηγές βιταμίνης C. Αυτή η βιταμίνη μπορεί να αποτρέψει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, οπότε αξίζει να τα καταναλώνεται συχνά.

  1. Αυγά:

Τα αμινοξέα που βρίσκονται στα πλούσια σε πρωτεΐνες αυγά βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου - το κολλαγόνο δίνει δομή και αντοχή στο δέρμα και επομένως βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων.

  1. Κίτρινες και πράσινες πιπεριές:

Και τα δύο χρώματα πιπεριών είναι μια πλούσια πηγή καροτενοειδών, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

  1. Ζωμός κρέατος:

Δεδομένου ότι ο οστικός ζωμός είναι φτιαγμένος από οστά ζώων, είναι ένα υγρό που είναι γεμάτο από κολλαγόνο, το οποίο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, βοηθά στη δύναμη και τη σταθερότητα του δέρματος

  1. Ελληνικό γιαούρτι:

Το υψηλό επίπεδο πρωτεΐνης που βρίσκεται στο ελληνικό γιαούρτι, σε σύγκριση με το κανονικό γιαούρτι, βοηθά στην λείανση του δέρματος ενώ τα προβιοτικά του μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ρυτίδων.

  1. Σόγια:

Μια ένωση που βρίσκεται στη σόγια που ονομάζεται ισοφλαβίνες μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και να βελτιώσει επίσης την ελαστικότητα του δέρματος.

 

Πίσω →