Είναι σημαντικό να κρατάτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο όχι μόνο για να σβήσετε τη δίψα σας αλλά για να βεβαιωθείτε ότι είστε ενεργοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το να είστε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι εξίσου κρίσιμο όπως και στο καλοκαίρι. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλά νόστιμα και υγιεινά ποτά που χρησιμεύουν ως εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις αντί για ένα απλό ποτήρι νερό, ενώ εκπληρώνουν τις ανάγκες σας ενυδάτωσης εξίσου καλά. Αυτά τα ενυδατικά ποτά παρέχουν πολλούς ηλεκτρολύτες, νάτριο, βιταμίνες, προβιοτικά και ανόργανα άλατα μαζί με μια έκρηξη γεύσεων.

  1. Ο χυμός λεμονιού:

Ο χυμός λεμονιού είναι πιθανώς ένα από τα πιο ενυδατικά ποτά. Καλό είναι καθημερινά να φτιάχνετε χυμό από δύο λεμόνια και μια πρέζα αλάτι. Αυτό σας κρατά ενυδατωμένους και είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε την καθημερινή σας δόση βιταμίνης C.

  1. Το γάλα:

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά το γάλα είναι πραγματικά καλύτερο για την ενυδάτωση και επίσης για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης από το νερό. Περιέχει ένα φυσικό μίγμα καλής ποιότητας υδατανθράκων, πρωτεϊνών και νατρίου που βοηθά το σώμα σας να συγκρατεί υγρά. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα μιλκσέικ και smoothies.

  1. Το νερό καρύδας:

Μπορεί να το ξέρετε ήδη. Το νερό της καρύδας είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο ποτό ενυδάτωσης. Έχει χαμηλές θερμίδες, είναι πλούσιο σε κάλιο και είναι γνωστό ότι έχει καλύτερες ενυδατικές ιδιότητες από το απλό νερό.

  1. Ο χυμός από αγγούρι:

Τα αγγούρια είναι γνωστό ότι περιέχουν 90% νερό και είναι ένα από τα πιο ενυδατικά λαχανικά. Οι χυμοί λαχανικών είναι καλύτεροι για την ενυδάτωση από τους χυμούς φρούτων επειδή τα φυσικά σάκχαρα που υπάρχουν στα φρούτα μπορεί να εμποδίσουν την ενυδάτωση. Επιπλέον, οι χυμοί φρούτων τείνουν να έχουν μια συμπυκνωμένη μορφή ζάχαρης. Ωστόσο, αν σας αρέσει ο χυμός φρούτων, ο χυμός πορτοκαλιού μπορεί να είναι μια καλή επιλογή καθώς περιέχει πολλούς ηλεκτρολύτες. Ακόμα και ο χυμός από παντζάρια είναι ιδανικός για την ενυδάτωση και λειτουργεί σαν φυσικός καθαριστής αίματος.

  1. Το τσάι από βότανα:

Το τσάι από βότανα όπως τσάι ιβίσκου, ροζ τσάι ή τσάι χαμομηλιού είναι εξαιρετικά ενυδατικά ποτά για το χειμώνα. Είναι φυσικά και χωρίς καφεΐνη, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Δεν βοηθούν μόνο να σας κρατήσουν ενυδατωμένους αλλά μπορούν επίσης να ηρεμήσουν τα νεύρα σας και να χαλαρώσουν το μυαλό σας.

  1. Ο χυμός από αλόη βέρα:

Η αλόη βέρα υιοθέτησε πρόσφατα ένα καθεστώς σούπερ-τροφής και δικαίως. Είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και έχει κάποιες ισχυρές αναγεννητικές ιδιότητες. Βοηθά στην αποτοξίνωση του εντέρου σας και προσφέρει πολλά οφέλη ομορφιάς, όπως λαμπερό δέρμα. Μπορείτε να βουτήξετε μερικά κομμάτια φρεσκοκομμένης αλόης βέρα στο νερό για να κάνετε ένα ενυδατικό ποτό.

  1. Το Chia water:

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσετε τους σπόρους Chia είναι να τους απορροφήσετε στο νερό και να τους πιείτε. Οι σπόροι Chia μπορούν να απορροφήσουν έως και 10 φορές το βάρος τους σε νερό και διογκώνονται μέσα σε λίγα λεπτά, γεγονός που κάνει για ένα υπέροχο ενυδατικό ποτό και ένα φυσικό ποτό ενέργειας.

Πίσω →