Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα για την υγεία σήμερα είναι ότι έχουμε πολύ λίγη ενέργεια. Το αίσθημα κόπωσης είναι φυσιολογικό και ένα φυσικό σήμα που σας λέει ότι είναι ώρα για ύπνο, και ο ύπνος είναι μια ανακούφιση από οποιαδήποτε κόπωση που μπορεί να σας ταλανίζει. Μία χρόνια κατάσταση κόπωσης, ωστόσο, αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγαλύτερο ζήτημα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ενέργεια είναι μια κυτταρική λειτουργία εξαρτάται από τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που καταναλώνονται κάθε μέρα, χαμηλά επίπεδα ενέργειας συνήθως υποδηλώνουν μια κυτταρική ανισορροπία. Όταν τα κύτταρα λαμβάνουν την ενέργεια που χρειάζονται, μπορούν με τη σειρά τους να αισθάνονται γεμάτα ενέργεια. Όταν τα κύτταρα αγωνίζονται για την παραγωγή ενέργειας, μπορούν να υποστούν ζημίες ή να πεθάνουν, αφήνοντας σας στραγγισμένους. Κάποιες άλλες δραστηριότητες διέγερσης ενέργειας περιλαμβάνουν μασάζ και να πίνετε αρκετό νερό για την ενυδάτωση και για να ξεπλύνετε το σύστημα. Η ισορροπία των ορμονών σας παίζει επίσης ρόλο στην δημιουργία της ενέργειας, με την κούραση να είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της ορμονικής ανισορροπίας.

7 συμπληρώματα που μπορούν να αυξήσουν ενέργεια:

  1. Το ιώδιο!

Οι ορμόνες ρυθμίζουν το μεταβολισμό και να ξεκινούν την απελευθέρωση των πολλών βιοχημικών αντιδράσεων που σχετίζονται με τη δημιουργία ενέργειας. Ο θυρεοειδής χρησιμοποιεί ιώδιο για να σχηματιστεί τριιωδοθυρονίνη (Τ3) και θυροξίνη (Τ4), οι δύο ορμόνες που ρυθμίζουν όλες τις άλλες ορμόνες. Οι καλύτερες διατροφικές πηγές ιωδίου περιλαμβάνουν θαλασσινά, και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Μπορούν επίσης να ληφθούν συμπληρώματα ιωδίου.

  1. Η βιταμίνη Β12!

Κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα απαιτεί Β12 για το μεταβολισμό της ενέργειας. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η κυτταρική δημιουργία της ενέργειας, που είναι γνωστή ως ο κύκλος του κιτρικού οξέος ή ο κύκλος του Krebs, εξαρτάται από αυτό. Δυστυχώς, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει Β12 από μόνη της, απαιτώντας την από διαιτητικές πηγές. Τα κυδώνια, τα μύδια, το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά είναι οι καλύτερες φυσικές πηγές της Β12. Τα συμπληρώματα με B12 είναι ασφαλή, αρκεί να μην προκαλούν παρενέργειες.

  1. Η μελατονίνη!

Η μελατονίνη είναι ορμόνη που απελευθερώνεται από την επίφυση και επηρεάζει άμεσα τον μεταβολισμό της ενέργειας. Τα άτομα με ανεπαρκή επίπεδα μελατονίνης υποφέρουν από κόπωση και επιτάχυνση της γήρανσης του εγκεφάλου. Ευτυχώς, η επίφυση παράγει μελατονίνη προς την έναρξη της νύχτας, στο σκοτάδι. Η έρευνα δείχνει ότι όποιος κοιμάται με τα φώτα ανοιχτά, αυτό διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης. Εάν ο ύπνος είναι ασυνεπής, μια ανισορροπία μελατονίνης μπορεί να συμβεί που μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα ενέργειας, του σακχάρου στο αίμα, και ακόμη και το βάρος.

 

  1. Το συνένζυμο Q 10!

Το συνένζυμο Q10 παίζει ζωτικό ρόλο στη διαδικασία της δημιουργίας της κυτταρικής ενέργειας. Κάθε κύτταρο στο σώμα περιέχει Q10, αν και όργανα όπως η καρδιά, τα νεφρά και το συκώτι έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις. Ακόμα, μπορεί να υπάρξει ανεπάρκεια. Ως ένα μόριο μεταφοράς ηλεκτρονίων στον κυτταρικό μεταβολισμό, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τη διαθεσιμότητα του για να βοηθήσει στη δημιουργία ενέργειας. Η κόπωση είναι ένα από τα κορυφαία συμπτώματα της ανεπάρκειας Q10, αν και η υψηλή πίεση του αίματος, τα έλκη του στομάχου, και η ανισορροπία του σακχάρου στο αίμα μπορεί επίσης να εμφανιστούν.

  1. Η L καρνιτίνη!

Ένα άλλο βιοχημικό συστατικό απαραίτητο για το μεταβολισμό της ενέργειας, η L-καρνιτίνη μεταφέρει λιπαρά οξέα στα μιτοχόνδρια για μετατροπή σε ενέργεια. Οι ακετυλο ομάδες διαδραματίζουν επίσης ζωτικό ρόλο στη δημιουργία των μιτοχονδρίων ενέργειας. Ενώ το σώμα δημιουργεί φυσικά ακετυλο L-καρνιτίνη, ο οργανισμός θα χρησιμοποιήσει αυτό το βιοχημικό στην υποστήριξη και προστασία του εγκεφάλου. Συμπλήρωση με L-καρνιτίνη διασφαλίζει ότι το σώμα έχει αρκετές ακετυλομάδες για το μεταβολισμό της ενέργειας και της νευρικής υγείας.

  1. Το μαγνήσιο!

Μια υγιής καρδιά, ένας ενεργός εγκέφαλος, και η σωστή μυϊκή και νευρική λειτουργία είναι μόνο μερικά από τα (πολλά) τα οφέλη του μαγνησίου. Είναι επίσης αναγκαία για να ενεργοποιήσετε την ATP και τη διατήρηση της υγείας των μιτοχονδρίων. Οι υψηλότερες διατροφικές πηγές του μαγνησίου περιλαμβάνουν το ωμό σπανάκι, τους σπόρους κολοκύθας, τα αμύγδαλα, το σουσάμι, τα φασόλια, το αβοκάντο, και το κινόα. Τα συμπληρώματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων μαγνησίου.

  1. Το τζίντζερ!

Αυτό το γνωστό βότανο δρα ως προσαρμογόνο, υποστηρίζοντας τη φυσική αντίδραση του οργανισμού στο στρες, το άγχος, και τη σωματική άσκηση. Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε την επίδραση του τζίντζερ σε ασθενείς που πάσχουν από ιδιοπαθή χρόνια κόπωση. Οι ερευνητές βρήκαν ασθενείς που λαμβάνουν το τζίντζερ ότι παρουσίασαν σημαντικά μεγαλύτερη βελτίωση στη γνωστική λειτουργία και είχαν χαμηλότερα επίπεδα των τοξινών και ελευθέρων ριζών στο αίμα τους. Συνολικά, οι ασθενείς εμφάνισαν αύξηση της ενέργειας.

Πίσω →