Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για ΚρυολόγημαΤο συνάχι, ο πονόλαιμος ; Τι διατροφή να ακολουθήσω ;

Με το πέρασμα των χρόνων η συχνότητα εμφάνισης ασθενειών έχει αλλάξει πολύ. Σήμερα, πράγματι, αρρωσταίνουμε όλο και περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν κάτι που ισχύει τόσο για εμάς τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά μας.

Το συνάχι, ο πονόλαιμος και ο πόνος στα αυτιά  είναι από τις πιο κοινές ασθένειες της εποχής , στις οποίες όλο και λιγότερο μπορούμε να «αμυνθούμε». Αυτό συμβαίνει ,εν μέρει, εξαιτίας της αυξημένης παρουσίας μικροβίων τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και στο περιβάλλον της μελέτης, λόγω της ρύπανσης και της υγρασίας στον αέρα.

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι πλέον αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να τη δεχτούμε όπως είναι, αγνοώντας ότι η "υγιεινή διατροφή" μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να αποφευχθούν αυτές οι εποχιακές ασθένειες, καθιστώντας τη χειμερινή περίοδο πολύ πιο εύκολη να ξεπεραστεί.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψην μας για την ευημερία μας. Για να επιτευχθεί το σωστό επίπεδο των πρωτεϊνών στη διατροφή μας. Στη σύγχρονη κοινωνία μας τείνουμε δυστυχώς να εντάσσουμε υπερβολικές ποσότητες πρωτεΐνης στη διατροφή των ενηλίκων αλλά και των παιδιών, ένα επίπεδο που δεν μπορεί να θεωρείται υγιές και που να καθιστά την ανάπτυξη ενός οργανισμού φαινομενικά ισχυρού, αλλά στην πραγματικότητα πολύ εύθραυστου.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και η ικανότητά του να αμύνεται στις «επιθέσεις» μικροβίων είναι πολύ χαμηλά εξαιτίας αυτής της διατροφής και για το λόγο αυτό όσοι έχουν μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες είναι πιθανό να αρρωσταίνουν πολύ συχνά.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μειώσουμε το ποσό της πρωτεΐνης τόσο στη διατροφή μας όσο και στων παιδιών και να προσπαθήσουμε να έχουμε μια πολύ πιο ισορροπημένη διατροφή που να χαρακτηρίζεται από ποικιλία όλων των τροφών .Τα φρούτα, τα λαχανικά ,τα ψάρια και οι υδατάνθρακες πρέπει , λοιπόν , να υπάρχουν στη διατροφή μας τόσο το φθινόπωρο όσο και το χειμώνα. Αυτά τα τρόφιμα αξίζει να εμπλουτίζονται με πολλά μπαχαρικά και πολλά βότανα που είναι πραγματικά καλά για την υγεία, επειδή βοηθούν τον οργανισμό να ολοκληρώνει την διαδικασία της πέψης καλύτερα και γρηγορότερα, και τον κάνουν πολύ πιο δυνατό και έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ασθένεια.

Πίσω →