5 οφέλη του φρούτου goji berry

Σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και σωματική άσκηση, αυτό το μικρό φρούτο κινέζικης προέλευσης μπορεί να αποτρέψει μια σειρά από ασθένειες και να βοηθήσει ακόμη και στην απώλεια βάρους.

1. Εμποδίζει την γρίπη

Θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την γρίπη; Από εδώ και πέρα να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στο goji berry. Σύμφωνα με μια έρευνα τα ινδικά χοιρίδια που κατανάλωσαν το συγκεκριμένο φρούτο ανταποκρίθηκαν καλύτερα στο εμβόλιο της γρίπης μετά από την έκθεση στον ιό της νόσου .Το Goji Berry ενισχύει τη δράση των μονάδων που είναι υπεύθυνες για την ενεργοποίηση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

2. Βελτίωση της όρασης

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά αυτού του μικρού φρούτου είναι τα καροτενοειδή, μια ομάδα που αποτελείται από β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Το gojiberry, είναι ένας πολύ καλός εκπρόσωπος της τάξης, δεδομένου ότι περιέχει περίπου 60% σε καροτενοειδή. Περισσότερο από ό, τι χρειάζεται για να αποτρέψει σοβαρά προβλήματα όρασης, όπως εκείνα που επηρεάζουν την ωχρά κηλίδα - το κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς, του οποίου η αποστολή είναι να καταγράφει τις λεπτομέρειες.

3. Πρόληψη του καρκίνου

Επίσης, σημαντική είναι η ποσότητα της β-καροτίνης που περιέχεται στο goji berry, έξι κουταλιές της σούπας (100 g) περιέχουν 7,4 mg αυτού του θρεπτικού συστατικού. Για να καταλάβετε, τα καρότα ,που είναι μία από τις πιο διάσημες πηγές β-καροτένιου περιέχουν 4,7 mg. Χάρη στην αντιοξειδωτική δύναμή του, εμποδίζει την εμφάνιση των όγκων και ενισχύει την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν μεταλλάξεις στα κύτταρα.

4. Βοηθάει το έντερο

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες - σημαντικές για τη σωστή λειτουργία του εντέρου . Έξι κουταλιές της σούπας (100 g) περιέχουν 7,4 mg  φυτικών ινών. Η ίδια ποσότητα φασολιών περιέχει 6,4 γρ.

5. Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Αν ο κύριος στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, να ξέρετε ότι το Goji Berry θα σας βοηθήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει γλυκαιμικό δείκτη (GI) 29. Τα τρόφιμα με λιγότερο από 50 θεωρούνται χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Και το πλεονέκτημα αυτού είναι απλό: καθώς δεν ενεργοποιούν τα επίπεδα γλυκόζης, το πάγκρεας δεν χρειάζεται να απελευθερώσει τεράστια ποσότητα ινσουλίνης στο αίμα λόγω περίσσειας σακχάρου. Μια άλλη λειτουργία αυτής της ορμόνης είναι να αποθηκεύει ενέργεια στο σώμα - συμπεριλαμβανομένου και υπό τη μορφή λίπους. Εξ ου και η σημασία της ιεράρχησης στα τρόφιμα χαμηλού GI.

Πόσο πρέπει να τρώτε;

 Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 1-2 κουταλιές της σούπας. Εάν επιλέξετε να το πάρετε σε μορφή κάψουλας να μην υπερβαίνει τις 3 κάψουλες ή 600 mg σκόνης.

Πίσω →