Εάν φάει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και καταναλώσει ένα σνακ πριν και μετά την προπόνησή του, θα έχει κάνει 5 γεύματα εάν κάνει 2 προπονήσεις την ημέρα 7 γεύματα. Όταν ένας άνθρωπος γυμνάζεται, οτιδήποτε κάτω από 3 γεύματα την ημέρα δεν είναι αρκετό- και αν περιοριστεί σε αυτά, θα πρέπει όλα να είναι κύρια και όχι σνακ.

Τώρα σημαντικό ρόλο παίζει και το άθλημα που κάνει ο κάθε ασκούμενος. Υπάρχουν αθλήματα που έχουν αυξημένες ανάγκες σε θερμίδες την ημέρα (π.χ. κωπηλασία) ή μειωμένες θερμιδικές απαιτήσεις (π.χ. ενόργανη). Άρα τα αθλήματα που έχουν αυξημένες θερμιδικές απαιτήσεις θα έχουν και πολλά γεύματα.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας Χαριστού Ιουλίας μπορούμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο υγιεινό διατροφικό πλάνο – διατροφή για αθλητές και ασκούμενους. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες σε θρεπτικές ουσίες, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να υπάρχουν, το άθλημα που ακολουθούν, τις ιδιαιτερότητες τους και βεβαίως με σκοπό να μειώσουμε τους δείκτες παχυσαρκίας και τον λιπώδη ιστό ή την αύξηση της αντοχής ή του μυικού τόνου .

Πίσω →