Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για Άντρες5 καλύτερα βότανα για την υγεία των ανδρών!

Κάθε άνθρωπος πρέπει να αναλάβει ενεργό προσέγγιση για τη διαχείριση της δικιάς του υγείας προς το καλύτερο. Οι καλές συνήθειες, όπως η τακτική άσκηση, είναι ζωτικής σημασίας, και αποφεύγοντας τις κακές συνήθειες (ή τουλάχιστον ελαχιστοποιώντας αυτές) είναι επίσης επιτακτική ανάγκη. Μια από τις πιο ισχυρές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου είναι η διατροφή του, και υπάρχει ένας αριθμός βοτάνων που μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες, δηλαδή τη ζωτικότητα, την υγεία του προστάτη και τη σεξουαλική τους ορμή. Εδώ είναι επτά από αυτά τα βότανα και τα θετικά αποτελέσματα τους.

  1. Το πεύκο!

Ο φλοιός από πεύκο αποτελεί μια φυσική θεραπεία για αιώνες. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ο φλοιός πεύκου μπορεί να προσφέρει διατροφική υποστήριξη για την ενθάρρυνση της υγείας του προστάτη. Ο φλοιός πεύκου έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος, και ενθαρρύνει μια επιθυμητή σεξουαλική ανταπόκριση.

  1. Ο κουρκουμάς!

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα αγαπημένα τρόφιμα για πολλούς και ο λόγος είναι σαφής, είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να καταπραΰνει τους ερεθισμένους μύς και τους ιστούς. Μια ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, μελέτη διαπίστωσε ότι ο κουρκουμάς βοήθησε την ευκολία στην ούρηση σε ασθενείς με προβλήματα του προστάτη.

  1. Ο κολοκυθόσπορος!

Οι σπόροι κολοκύθας προσφέρουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που έχουν θετικά στοιχεία που σχετίζονται με την υγεία του προστάτη, όπως ψευδάργυρο, κάλιο και σίδηρο. Η έρευνα δείχνει αυτά τα θρεπτικά συστατικά σε συνδυασμό με την αντιοξειδωτική δράση των σπόρων κολοκύθας προσφέρει απίστευτη υποστήριξη για τον προστάτη. Μια μελέτη ανέφερε ότι το εκχύλισμα σπόρου κολοκύθας ενθαρρύνει την φυσιολογική ροή των ούρων σε άνδρες με υπερτροφία του προστάτη.

  1. Η τσουκνίδα!

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί, αλλά η τσουκνίδα έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, ειδικά για τον προστάτη και το ουροποιητικό σύστημα. Η τσουκνίδα ενθαρρύνει τα φυσιολογικά επίπεδα των ορμονών και αποθαρρύνει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη, μια ορμόνη ανδρογόνων που μπορεί να είναι ένας παράγοντας στη διεύρυνση του προστάτη.

  1. Το πολύγονο!

Το πολύγονο, επίσης γνωστό ως τσουκνίδα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που προασπίζουν και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την ενθάρρυνση της υγείας του προστάτη και κάποια έρευνα διαπίστωσε ότι βοηθούν στο να απαλύνουν τους ιστούς και ενδεχομένως να μειώσουν τη διόγκωση.

Πίσω →