Οι άνθρωποι που είναι χορτοφάγοι δεν καταναλώνουν κρέας ή προϊόντα κρέατος. Απέχουν από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, πουλερικών, θαλασσινών και υποπροϊόντων από τα ζώα. Δεδομένου ότι τα αυγά προέρχονται από κοτόπουλο, είναι συνήθως μια ερώτηση το αν τα τρώνε οι χορτοφάγοι. Παρακάτω είναι η απάντηση.

Οι χορτοφάγοι χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

  • Οι Pescatarians!

Είναι οι άνθρωποι που δεν τρώνε κρέας ή ζωική σάρκα γενικά, εκτός από τα ψάρια. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς αυτό το είδος της διατροφής. Λειτουργεί σαν ένα σκαλοπάτι προς μια εντελώς χορτοφαγική δίαιτα και επίσης έχει οφέλη για την υγεία, λόγω της ένταξης των ψαριών.

  • Οι ημι-χορτοφάγοι!

Οι ημι-χορτοφάγοι είναι άνθρωποι που είναι ευέλικτοι στο είδος των τροφίμων που καταναλώνουν. Συνήθως περιορίζουν τον εαυτό τους στη χορτοφαγική διατροφή, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και κρέας.

  • ΟΙ χορτοφάγοι!

Οι περισσότεροι χορτοφάγοι εμπίπτουν στην κατηγορία των γαλακτο-ovo-χορτοφάγων, που σημαίνει ότι τρώνε αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, αποφεύγουν το βόειο κρέας, το χοιρινό κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά και κάθε είδους σάρκα.

  • ΟΙ γαλακτοχορτοφάγοι!

Είναι άνθρωποι που απέχουν από το κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά και τα αυγά. Που καταναλώνουν όμως γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι περισσότεροι χορτοφάγοι ινδουιστές είναι γαλακτοχορτοφάγοι.

  • Οι ονο-χορτοφάγοι!

Οι χορτοφάγοι που αποφεύγουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά καταναλώνουν αυγά ονομάζονται ως ovo-χορτοφάγοι. Οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη είναι συνήθως ovo-χορτοφάγοι. Το «ovo» είναι ένας λατινικός όρος για το αυγό.

  • Οι vegan !

Vegan είναι το αυστηρότερο είδος των χορτοφάγων που απέχουν από την κατανάλωση αυγών, γαλακτοκομικών προϊόντων και οποιουδήποτε ζωικού προϊόντος. Απέχουν από την κατανάλωση οποιουδήποτε προϊόντος που είναι κατασκευασμένο με τη χρήση ζωικών προϊόντων ή περιέχουν ακόμη ίχνη ζωικών προϊόντων, όπως η ζελατίνη. Υπάρχει μια συζήτηση αν το μέλι μπορεί να χωρέσει σε μια vegan διατροφή.

  • Οι πρώτες vegan!

Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι με το μαγείρεμα των τροφίμων πάνω από 46 ο C θα χάσουν πολύ από το θρεπτικό τους περιεχόμενο.

Η θρεπτική αξία των αυγών.

Τα αυγά έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ έχουν ένα μικρό αριθμό θερμίδων. Ένα ολόκληρο αυγό έχει 70 θερμίδες, 6,29 γρ πρωτεΐνης, 5 γρ λίπους, 212 mg χοληστερόλης και ίχνη υδατανθράκων. Τα 5 γρ λίπους αποτελούνται από 1,55 γρ κορεσμένων λιπαρών, 1,9 γρ μονοακόρεστων και 0,68 γρ πολυακόρεστων. Ο κρόκος του αυγού περιέχει τις βιταμίνες Α, D και τη χολίνη. Η κατανάλωση ασπραδιού εξαλείφει το λίπος και μειώνει τις θερμίδες σε 17 ανά ασπράδι αυγού. Συνιστάται όχι περισσότερο από 4 αυγά την εβδομάδα.

Πίσω →