Φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ, που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β, παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας. Έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες μπορεί να μειώσουν δραστικά τον κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με ανωμαλίες στη σπονδυλικής στήλης, όπως η δισχιδής ράχη, λαμβάνοντας συμπληρώματα φυλλικού οξέος πριν από τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Παρότι στη φύση το φυλλικό οξύ ανευρίσκεται σε τροφές όπως τα πράσινα λαχανικά, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες, αυτά δεν επαρκούν από μόνα τους για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού. Συνίσταται, λοιπόν, η λήψη φυλλικού οξέος με τη μορφή συμπληρώματος ή τροφών εμπλουτισμένων με αυτό, όπως ψάρι και δημητριακά. Σε αντίθεση με τις άλλες βιταμίνες, η συνθετική μορφή της βιταμίνης απορροφάται σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι στη φυσική μορφή του.

Στο Διαιτολογικό Γραφείο της Κυρίας  Χαριστού Ιουλίας  μπορούμε να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο για την εγκυμοσύνη σας λαμβάνοντας υπ’ όψιν  την υγεία της μητέρας, αλλά και του εμβρύου.

Το πρόγραμμα θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία,  συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου  και θα είναι συνυφασμένο με όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες της μητέρας, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →