Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΑναιμία και Βιταμίνη C8 συμπληρώματα που αυξάνουν τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων!

Αν δεν παίρνετε αρκετά βασικά θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής σας, μπορεί να θέλετε να πάρετε κάποια συμπληρώματα. Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγή ερυθρός αιμοσφαιρίων ή να υποστηρίξετε διαδικασίες που σχετίζονται με το σώμα σας. Ποτέ μην πάρετε περισσότερο από τη συνιστώμενη δοσολογία που βρίσκεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Συμπληρώματα που μπορείτε να πάρετε είναι:

Ο σίδηρος!

Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί συνήθως χαμηλή παραγωγή ερυθρών αιμοσφαριών. Οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 18 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα, ενώ οι άντρες χρειάζονται μόνο 8 mg την ημέρα.

Η βιταμίνη C!

Αυτή η βιταμίνη μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει καλύτερα το σίδηρο. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 500 mg την ημέρα.

Ο χαλκός!

Μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ χαμηλής παραγωγής ερυθρών αιμοσφαριών και έλλειψης χαλκού. Οι γυναίκες χρειάζονται 18 mg την ημέρα και οι άντρες χρειάζονται 8 mg την ημέρα. Ωστόσο, η καθημερινή απαίτηση χαλκού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το φύλο, την ηλικία και το σωματικό βάρος.

Η βιταμίνη Α!

Οι γυναίκες χρειάζονται 700 μικρογραμμάρια (mcg) ανά ημέρα. Για τους άνδρες, η σύσταση αυξάνεται στα 900 mcg.

Η βιταμίνη Β12!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας 14 ετών και άνω χρειάζονται 2,4 mcg αυτής της βιταμίνης ανά ημέρα. Εάν είστε έγκυος, η συνιστώμενη δόση αυξάνεται στα 2,6 mcg.

Η βιταμίνη Β9!

Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται μεταξύ 100 και 250 mcg την ημέρα. Οι γυναίκες που είναι έγκυες χρειάζονται 600 mcg την ημέρα.

Η βιταμίνη Β6!

Οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 1,5 mg αυτής της θρεπτικής ουσίας κάθε μέρα και οι άνδρες χρειάζονται περίπου 1,7 mg.

Η βιταμίνη Ε!

Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 15 mg την ημέρα.

 

Πίσω →