Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΑναιμία και Βιταμίνη C6 φρούτα που βοηθάνε να ενισχύσετε την αιμοσφαιρίνη σας.

Εάν το πρόσωπο σας είναι πολύ χλωμό και έχει χάσει τη λάμψη του, υπάρχει πιθανότητα να πάσχετε από μια κοινή διαταραχή του αίματος που είναι γνωστή ως αναιμία. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου το αίμα σας δεν έχει αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια ή αιμοσφαιρίνη. Όταν έχετε μικρή ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων ή αιμοσφαιρίνης ή σιδήρου σημαίνει ότι το σώμα σας δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο, επηρεάζοντας τη συνολική υγεία σας. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες αιτίες αναιμίας, που μπορεί να είναι η έλλειψη σιδήρου, η ανεπάρκεια φολικού οξέος, η ακραία απώλεια αίματος κ.λπ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναιμία μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω διατροφικών αλλαγών, μόνο εάν διαγνωστεί νωρίς. Σύμφωνα με ειδικούς η αναιμία προκαλείται από έλλειψη σιδήρου. Για να τροφοδοτηθεί ο σίδηρος στο σώμα, το ασκορβικό οξύ δρα ως φορέας. Η προσθήκη φρούτων πλούσιων σε ασκορβικό οξύ ή βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της πρόσληψης σιδήρου και τελικά να αυξήσει την αιμοσφαιρίνη.

Εκτός από τις κανονικές τροφές, είναι επιτακτική ανάγκη να προσθέσετε φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή για να αυξήσετε τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Παρακάτω είναι μερικά φρούτα που προτείνει που πρέπει να τρώτε τακτικά.

  1. Το ρόδι!

Το ρόδι αποτελεί έναν από τους καλύτερους καρπούς για την ενίσχυση της αιμοσφαιρίνης σας. Είναι μια πλούσια πηγή σιδήρου, βιταμινών Α, C και Ε. Το ασκορβικό οξύ που υπάρχει σε αυτόν τον καρπό ενισχύει την περιεκτικότητα σε σίδηρο στο σώμα σας ρυθμίζοντας την αιμοσφαιρίνη μας. Μπορείτε επομένως να δείτε την αιμοσφαιρίνη σας να ανεβαίνει, προσθέτοντας ρόδια στην καθημερινή σας διατροφή. Ένα ποτήρι σπιτικό χυμό ροδιού είναι πολύ καλύτερο από τους χυμούς του εμπορίου.

  1. Η μπανάνα!

Η μπανάνα είναι μια εκπληκτικά καλή επιλογή όταν αναφερόμαστε σε φρούτα που είναι πλούσια σε σίδηρο καθώς διεγείρει την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Μαζί με το σίδηρο, δημιουργεί επίσης μια καλή πηγή φυλλικού οξέος που είναι μια βιταμίνη συμπλόκου Β που απαιτείται για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

  1. Το μήλο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μήλο έχει τόσες πολλές ιδιότητες που προάγουν την υγεία. Τα μήλα είναι μια πλούσια πηγή σιδήρου με διάφορα άλλα συστατικά φιλικά για την υγεία που απαιτούνται για την τόνωση της αιμοσφαιρίνης. Καλό είναι να τρώτε τουλάχιστον ένα μήλο με τη φλούδα καθημερινά.

  1. Τα δαμάσκηνα!

Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που χρειάζονται την προσοχή σας. Αυτά τα ταπεινά φρούτα θεωρούνται ένα μικρό πακέτο με μεγάλη αξία. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σίδηρο που είναι το κλειδί για την ενίσχυση της αιμοσφαιρίνης. Εκτός από αυτό, τα δαμάσκηνα είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου, η οποία οδηγεί σε σημαντική αύξηση της διέγερσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το μαγνήσιο βοηθά επίσης στη διαχείριση της μεταφοράς οξυγόνου στο σώμα.

  1. Το πορτοκάλι!

Ο σίδηρος δεν μπορεί να απορροφηθεί πλήρως από το σώμα χωρίς τη βοήθεια της βιταμίνης C και τα πορτοκάλια είναι γεμάτα με αυτήν τη βιταμίνη. Καταναλώστε λοιπόν τουλάχιστον ένα πορτοκαλί κάθε μέρα για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  1. Τα ροδάκινα!

Τα ροδάκινα είναι επίσης πλούσιες πηγές βιταμίνης C και σιδήρου, όπου η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου και αποτρέπει περαιτέρω την επανάληψη ελαττωματικών ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα ροδάκινα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, τη βελτίωση του δέρματος και την ενίσχυση της υγείας των ματιών.

Επομένως, προσθέστε αυτά τα φρούτα δημιουργικά στη διατροφή σας για να αποκομίσετε τα πολλά οφέλη που προσφέρουν. Μείνετε υγιείς!

Πίσω →