Τα κάστανα μπορεί να φαίνονται σαν ένα μέσο, καθημερινό καρύδι, αλλά υπάρχουν μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς τους να διαχειριστούν το διαβήτη, τη βελτίωση της υγεία του πεπτικού συστήματος, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενίσχυση των οστών, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη προστασία της καρδιαγγειακής υγείας, την αύξηση γνωστικής λειτουργίας και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Ενώ υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά είδη κάστανων, τα περισσότερα από αυτά έχουν παρόμοιες ιδιότητες και θρεπτικά χαρακτηριστικά.

Οφέλη για την υγεία από τα κάστανα!

  1. Προλαμβάνουν και διαχειρίζονται το διαβήτη: Πολλοί άνθρωποι αγνοούν το σημαντικό ρόλο που οι φυτικές ίνες μπορούν να παίξουν στη ρύθμιση, την πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη. Τα τρόφιμα τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, όπως τα κάστανα, θεωρούνται χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι καθυστερεί η αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.
  2. Διατηρούν τη υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος: Η υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών ενώσεων στα κάστανα, τα καθιστά ιδανική ώθηση για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η βιταμίνη C διεγείρει όχι μόνο την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, αλλά δρα και ως αντιοξειδωτικό, αναζητώντας τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα και την εξουδετέρωση τους για να μπορέσουν να σχηματίσουν υγιή κύτταρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και την πρόληψη των ασθενειών.
  3. Διατηρούν την οστική πυκνότητα: Ο χαλκός και το μαγνήσιο δεν είναι τα πρώτα πράγματα που κάποιος σκέφτεται, όταν πρόκειται για την υγεία των οστών, αλλά ο χαλκός είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη διαδικασία με την οποία το σώμα απορροφά το σίδηρο, ο οποίος είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την οστική ανάπτυξη και τη γενική ανάπτυξη. Το μαγνήσιο είναι επίσης πολύ καλό για την αύξηση της οστικής πυκνότητας, μαζί με μια μεγάλη ποικιλία άλλων οφελών για την υγεία. Με αυτά τα ζωτικής σημασίας μέταλλα που βρίσκονται στα κάστανα, μπορείτε να αποτρέψετε ή να επιβραδύνετε την εμφάνιση πολλών διαταραχών, όπως η οστεοπόρωση.
  4. Βοηθούν σε πεπτικά θέματα: Τα κάστανα έχουν ένα από τα υψηλότερα περιεχόμενα διαιτητικών ινών στον κόσμο των «καρυδιών», το οποίο σημαίνει ότι είναι ισχυροί σύμμαχοι σε κάθε γαστρεντερικό αγώνα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν να τονωθεί η περισταλτική κίνηση στο έντερο, ρυθμίζοντας έτσι την κινητικότητα του και προλαμβάνοντας τη φλεγμονή. Οι φυτικές ίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν να βελτιστοποιηθεί η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε.
  5. Μπορούν να ρυθμίσουν την πίεση του αίματος: Όταν πρόκειται για την μείωση της αρτηριακής πίεσης, μερικά μέταλλα είναι τόσο σημαντικά όσο το κάλιο που ελέγχει την κίνηση του νερού μέσα στο σώμα και επίσης λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό, αυξάνοντας τη ροή του αίματος και απελευθερώνοντας την ένταση σε στενόχωρα αιμοφόρα αγγεία και αρτηρίες. Αυτή η μείωση της αρτηριακής πίεσης μπορεί να ενισχύσει τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων.
  6. Προωθούν την υγεία της καρδιάς: Το σώμα μας χρειάζεται μια σειρά από λίπη για να λειτουργήσει κανονικά. Αυτά τα λίπη ονομάζονται «καλά λιπαρά». Βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα κάστανα, βοηθούν στην εξισορρόπηση της χοληστερόλης, μειώνουν τη φλεγμονή σε όλο το σώμα και μειώνουν τον κίνδυνο της αθηροσκλήρωσης και των θρόμβων που με τη σειρά τους ελαττώνουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και στεφανιαίας νόσου!

Πίσω →