Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές9 σοβαρές παρενέργειες του αβοκάντο

1. Αποφύγετε την κατανάλωση αβοκάντο  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

Δεν συνιστάται να καταναλώνετε αβοκάντο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος. Μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στον μαστικό αδένα. Εάν η μητέρα που θηλάζει καταναλώνει αβοκάντο σε μεγάλες ποσότητες, το μωρό θα έχει ενοχλήσεις στο στομάχι.

2. Δεν συνιστάται η κατανάλωση αβοκάντο σε υπερευαισθησία

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από υπερευαισθησία πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε αβοκάντο. Μπορεί να προκαλέσει δερματική αντίδραση ή ακόμη και εμετό.

3. Ανεπιθύμητες επιδράσεις του αβοκάντο

Αρκετοί  άνθρωποι που κατανάλωσαν  αβοκάντο υπέφεραν από κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως  γρίπη, παράλυση, ναυτία, γαστρεντερικές  διαταραχές , έμετο, ημικρανία,  πυρετό, υπνηλία και άσθμα.

4.Ηπατική βλάβη

Μία από τις πιο  σοβαρές παρενέργειες του  αβοκάντο είναι ότι μπορεί να βλάψει το ήπαρ. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι ελαίου αβοκάντο που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο ήπαρ . Προσπαθήστε να αποφύγετε το μεξικάνικο αβοκάντο , υπάρχουν μελέτες που ισχυρίζονται ότι έχει καρκινική δράση. Αυτά τα στοιχεία έχουν δοκιμαστεί για καρκινογόνες αντιδράσεις.

5. Μείωση  της χοληστερόλης

Είναι γεγονός ότι το αβοκάντο μειώνει τα  επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Όμως,  αν το καταναλώσετε σε μεγάλο βαθμό, θα βλάψει το σώμα σας, καθώς είναι πλούσιο σε β-σιτοστερόλη που απορροφά την απαραίτητη χοληστερόλη από το σώμα.

6. Περιορίστε την κατανάλωσή του εάν είστε σε δίαιτα

Το αβοκάντο είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και θα προκαλέσει αύξηση του βάρους αν καταναλώνεται καθημερινά. Έτσι αποφύγετε την καθημερινή κατανάλωση εάν είστε σε δίαιτα.

7.Προκαλεί  αλλεργία  στο στόμα

Εάν το αβοκάντο καταναλώνεται σε μεγάλες  ποσότητες  μπορεί να προκαλέσει αλλεργία στο στόμα όπως αίσθηση κνησμού στο στόμα και πρήξιμο της γλώσσας.

8. Φάρμακα

Το αβοκάντο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να μειώσει την επίδραση της αντιφλεγμονώδους φαρμακευτικής αγωγής. Ως εκ τούτου, η υπερβολική κατανάλωσή του οδηγεί σε αραίωση  του αίματος.

9 Ερεθισμός του γαστρεντερικού συστήματος

Η μεγάλη κατανάλωση αβοκάντο προκαλεί  ενοχλήσεις στο  στομάχι. Μερικές φορές προκαλεί επίσης γαστρεντερικό ερεθισμό.

Πίσω →