Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές5 Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση Δαμάσκηνων

1. Προστατεύουν την καρδιά σας:

Ένα μεσαίου μεγέθους δαμάσκηνο περιέχει 113 mg καλίου,  που βοηθά στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου. Αν αυτό δεν σας είναι αρκετό, η κόκκινη-μπλε χρωστική σε ορισμένα δαμάσκηνα, που ονομάζεται ανθοκυανίνη, μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο με την απομάκρυνση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών.

2. Συμβάλουν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου σας:

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος καταπωλέμισης της δυσκοιλιότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες.

3. Βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα:

Τα δαμάσκηνα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι σαν σνακ μπορεί να σας βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

4. Ενισχύουν την υγεία των οστών:

Εφαρμόστηκε έρευνα σε δύο ομάδες μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών με διάρκεια 12 μηνών, που αφορούσε την πυκνότητα των οστών. Η μία ομάδα κατανάλωνε 100γρ. δαμάσκηνα ανά ημέρα (περίπου 10 δαμάσκηνα) και η άλλη κατανάλωνε 100γρ. αποξηραμένα μήλα. Και οι δύο ομάδες πήραν συμπληρώματα ασβεστίου και βιταμίνης D.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι η ομάδα που κατανάλωνε δαμάσκηνα είχε σημαντική αύξηση της οστικής πυκνότητας στην σπονδυλική στήλη και τους βραχίονες.

5. Βελτιώνουν τη μνήμη σας:

Η κατανάλωση τριών με τεσσάρων δαμάσκηνων την ημέρα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην εξουδετέρωση των κυττάρων που προάγουν την πραγωγή ελευθέρων ριζών. οι οποίες επηρεάζουν τη μνήμη σας.

Πίσω →