Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΣυμβουλές16 Οφέλη για την υγεία μας από το πιπέρι καγιέν!

Το πιπέρι καγιέν αυτή τη στιγμή κερδίζει για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση. 

Πολλές κοινωνίες, ιδιαίτερα εκείνες της Αμερικής και της Κίνας, έχουν μια ιστορία χρησιμοποιώντας πιπέρι καγιέν θεραπευτικά. Το πιπέρι καγιέν αυτή τη στιγμή κερδίζει για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση. Το πιπέρι καγιέν έχει χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία παθήσεων συμπεριλαμβανομένης της καούρας, του παραληρήματος, της ουρικής αρθρίτιδας, της παράλυσης, του πυρετού, της δυσπεψίας, του μετεωρισμού, του πονόλαιμου, της ατονικής δυσπεψίας, των αιμορροΐδων, της μηνορραγίας στις γυναίκες, της ναυτίας, της αμυγδαλίτιδας και της οστρακιάς.

Τα οφέλη είναι τα εξής:

 1. Έχει αντιερεθιστικές ικανότητες!

Το πιπέρι καγιέν έχει τη δυνατότητα να διευκολύνει τις στομαχικές διαταραχές, τα έλκη, τον πονόλαιμο, τον ερεθιστικό βήχα και τη διάρροια.

 1. Μπορεί να καταπολεμήσει τη γρίπη και το κρυολόγημα!

Το πιπέρι καγιέν ενισχύει την διάλυση και βοηθάει στην αποσυμφόρηση της βλέννας. Μόλις η βλέννα αρχίζει να αφήνει το σώμα, ανακούφιση από τα συμπτώματα της γρίπης ακολουθεί σε γενικές γραμμές.

 1. Έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες!

Τα αποτελέσματα μίας μελέτης έδειξαν ότι το πιπέρι καγιέν μπορούσε να εμποδίσει αποτελεσματικά το σχηματισμό των μυκητιακών παθογόνων.

 1. Μπορεί να προλάβει την ημικρανία!

Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την ικανότητα του πιπεριού να διεγείρει μία απόκριση πόνου σε μια διαφορετική περιοχή του σώματος, επιστρέφοντας έτσι την προσοχή του εγκεφάλου με τη νέα τοποθεσία. Μετά από αυτή την αρχική αντίδραση του πόνου, οι νευρικές ίνες έχουν εξαντλημένη ουσία Ρ (χημικός πόνος του νεύρου), και η αντίληψη του πόνου ελαττώνεται.

 1. Είναι αντιαλεργικό!

Το πιπέρι καγιέν μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην ανακούφιση των αλλεργιών.

 1. Είναι ένα πεπτικό βοήθημα!

Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό πεπτικό βοήθημα. Διεγείρει την πεπτική οδό, αυξάνει τη ροή της παραγωγής ενζύμου και τα γαστρικά υγρά. Αυτό βοηθά την ικανότητα του σώματος να μεταβολίζει τροφίμων (και τοξίνες). Το πιπέρι καγιέν είναι επίσης χρήσιμο για την ανακούφιση από τα εντερικά αέρια. Διεγείρει την εντερική περισταλτική κίνηση, βοηθώντας τόσο στην αφομοίωση όσο και στην αποβολή.

 1. Βοηθά στην παραγωγή σάλιου!

Το πιπέρι καγιέν διεγείρει την παραγωγή σάλιου, ένα σημαντικό κλειδί για την άριστη πέψη και τη διατήρηση της βέλτιστης στοματικής υγείας.

 1. Είναι χρήσιμο για τους θρόμβους του αίματος!

Το πιπέρι καγιέν βοηθά επίσης στη μείωση της αθηροσκλήρωσης, ενθαρρύνει την ινωδολυτική δραστηριότητα και αποτρέπει τους παράγοντες που οδηγούν στο σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

 1. Υποστηρίζει την αποτοξίνωση!

Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό διεγερτικό του κυκλοφορικού. Επίσης, αυξάνει τον παλμό του λεμφικού και του πεπτικού μας ρυθμού. Με τη θέρμανση του σώματος, η φυσική διαδικασία της αποτοξίνωσης βελτιώνεται. Το πιπέρι καγιέν μας προκαλεί επίσης ιδρώτα, μια άλλη σημαντική διαδικασία της αποτοξίνωσης. Σε συνδυασμό με το χυμό λεμονιού και το μέλι, το τσάι με καγιέν είναι ένα εξαιρετικό ποτό το πρωί για ολική αποτοξίνωση του σώματος.

 1. Μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο!

Εξαιρετικά υψηλό σε μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, το πιπέρι καγιέν προσφέρει ανακούφιση από πόνους στις αρθρώσεις.

 1. Έχει αντιβακτηριακές ικανότητες!

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα εξαιρετικό συντηρητικό και έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την πρόληψη της μόλυνσης των τροφίμων από βακτήρια.

 1. Έχει πιθανή αντικαρκινική δράση!

Το πιπέρι καγιέν μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα στους καπνιστές. Αυτό μπορεί να σχετίζεται και πάλι με την μεγάλη ποσότητα της καψαϊκίνη του καγιέν, μια ουσία που μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει το σχηματισμό των όγκων του πνεύμονα που προκαλείται από τον καπνό. Άλλες μελέτες έχουν επίσης δείξει μια παρόμοια αντίδραση στην αντίσταση του καγιέν για όγκους του ήπατος.

 1. Υποστηρίζει την απώλεια βάρους!

Το πιπέρι καγιέν ως πρωινό φαίνεται ότι μειώνει την όρεξη, οδηγώντας σε λιγότερη θερμιδική πρόσληψη όλη την ημέρα. Το καγιέν βοηθάει επίσης τον οργανισμό στην καύση υπερβολικών ποσοτήτων λίπους.

 1. Πορωθεί την υγεία της καρδιάς!

Το πιπέρι καγιέν βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης στα φυσιολογικά επίπεδα. Εξισορροπεί επίσης στο σώμα τα ποσοστά της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

 1. Αποτελεί λύση για τον πονόδοντο!

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα εξαιρετικό μέσο κατά ασθενειών των δοντιών και των ούλων.

 1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια τοπική θεραπεία!

Ως κατάπλασμα, το πιπέρι καγιέν έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των τσιμπήματα φιδιών, των ρευματισμών, των πληγών, και της οσφυαλγίας.

Πίσω →