Το φυτό γλυκόριζα, είναι ένα πράσινο, φυλλώδες βότανο που παράγει μοβ άνθη. Εγγενής σε τμήματα της Ασίας, της Ευρώπης και της Ινδίας, το φυτό γλυκόριζα έχει γίνει τόσο γνωστό για τα οφέλη για την υγεία του όσο και για τα λουλούδια του. Έτσι τι μπορεί η γλυκόριζα να κάνει για σας;

 

Υπάρχουν 4 βασικά οφέλη της γλυκόριζας για την υγεία σας:

  1. Βοηθά στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος!

Η γλυκόριζα θεωρείται ότι είναι χρήσιμη για την ανακούφιση από όλα τα είδη των γαστρεντερικών προβλημάτων. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι το εκχύλισμα της ρίζας της γλυκόριζας μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της λειτουργικής δυσπεψίας, μια συχνή πάθηση που δημιουργεί πεπτικές ενοχλήσεις στην περιοχή γύρω από τις πλευρές. Για εκείνους που ζουν με κάτι πιο σοβαρό, όπως το πεπτικό έλκος, η έρευνα δείχνει ότι το βότανο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό κατά του έλκους που προκαλούν τα βακτηρίδια.

  1. Στην εμμηνόπαυση!

Οι γυναίκες σκεπτόμενες τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τη γλυκόριζα αντ 'αυτού. Αυτό είναι σημαντικό, διότι η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης δεν φέρει αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο, καρδιαγγειακά προβλήματα, και εγκεφαλικά επεισόδια. Πρόσφατες μελέτες έχουν επίσης προτείνει ότι το εκχύλισμα γλυκόριζας ήταν χρήσιμο στη μείωση του αριθμού και της διάρκειας των εξάψεων.

  1. Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα!

Κάποια έρευνα δείχνει ότι γλυκόριζα έχει συγκεκριμένες ιδιότητες για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού. Η γλυκόριζα μπορεί επίσης να διεγείρει την παραγωγή ιντερφερόνης, ένα βασικό συστατικό στην ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τους επιβλαβείς οργανισμούς

  1. Δρα κατά των επιβλαβών οργανισμών!

Η ίδια η γλυκόριζα είναι επίσης γνωστή από καιρό για τα οφέλη της κατά ορισμένων τύπων επιβλαβών οργανισμών. Κάποια έρευνα δείχνει ότι τα αντιοξειδωτικά στη γλυκόριζα μπορούν να εξηγήσουν μερικές από τις μαχητικές ικανότητες του φυτού. Στοιχεία καταδεικνύουν επίσης την αποτελεσματικότητα του φυτού από τους επιβλαβείς οργανισμούς που επηρεάζουν την υγεία των δοντιών, επικαλούμενη τη σημασία της γαργάρες με ένα διάλυμα που περιέχει γλυκόριζα κάθε ημέρα μετά από το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών.

Πίσω →