Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΔιατροφή για νεανική επιδερμίδαΥπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να σφίξουν το χαλαρό δέρμα μας;

Η χαλάρωση του δέρματος μπορεί να συμβεί καθώς γερνάμε ή μετά από σημαντική απώλεια βάρους. Σε πολλές περιπτώσεις, μόνο η χειρουργική επέμβαση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το δέρμα, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τη διατροφή σας ώστε να περιλαμβάνει τρόφιμα που ενθαρρύνουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να σφίξετε το χαλαρό δέρμα.

Παρακάτω είναι τα τρόφιμα που βοηθούν στη σύσφιξη!

  1. Τα εσπεριδοειδή!

Η κατανάλωση εσπεριδοειδών επηρεάζει θετικά την ελαστικότητα του δέρματός σας και αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C. Ένα μεγάλο μανταρίνι, για παράδειγμα, παρέχει 32 mg βιταμίνης C, ένα σημαντικό μέρος των ημερήσιων αναγκών, 75 έως 90 mg που χρειάζεστε καθώς η βιταμίνη C ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου. Ένα μανταρίνι σας δίνει επίσης μικρές ποσότητες ψευδάργυρου και σεληνίου, τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη βελτίωση της παραγωγής ελαστίνης.

  1. Οι πιπεριές!

Οι πιπεριές είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που χρειάζεστε για την παραγωγή κολλαγόνου με ένα φλιτζάνι να περιέχει 119,8 mg, πολύ περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Οι πιπεριές εισάγουν 0,19 mg ψευδαργύρου στη διατροφή σας, επομένως το γεύμα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει 8-11 mg αυτού του ορυκτού κάθε μέρα για να ενισχυθεί το ποσό της ελαστίνης στο δέρμα σας για την σύσφιξη του.

  1. Τα στρείδια!

Τα στρείδια περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα από σελήνιο και ψευδάργυρο, φουλάροντας την ελαστίνη στο δέρμα σας. Τρεις χούφτες στρείδια μαγειρεμένα δίνουν 66,8 mg ψευδαργύρου στη διατροφή σας, πολύ περισσότερο από την προτεινόμενη καθημερινή κατανάλωση. Μπορείτε επίσης να λάβετε και 33,6 mg σεληνίου σαν συμπλήρωμα. Εκτός από την επίδραση του σεληνίου στην παραγωγή ελαστίνης, βοηθά επίσης να διατηρηθεί η καλή εμφάνιση του δέρματός σας μέσω της αντιοξειδωτικής του προστασίας.

  1. Τα σταυρανθή λαχανικά!

Με το να εντάξετε τα σταυρανθή λαχανικά στη διατροφή σας μπορείτε να βοηθήσετε στην εξάλειψη του χαλαρού δέρματος. Στα σταυρανθή λαχανικά περιλαμβάνονται τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, τα ραπανάκια, το μπρόκολο και το κάρδαμο. Αυτά τα λαχανικά είναι γενικά μια καλή πηγή βιταμίνης C και περιέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υγεία του δέρματος. Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο, για παράδειγμα, περιέχει 81,2 mg βιταμίνης C, 0.37 mg ψευδαργύρου και 2.3 mg σελήνιο, όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την ελαστίνη και την παραγωγή κολλαγόνου.

Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε μία σωστή αποτοξίνωση, ξεπρηστείτε και γεμίστε ενέργεια. 

Η εποχή είναι ιδανική για μία νέα αρχή, βάζοντας στη ζωή σας όλα τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει η φύση. Με το ειδικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και στον τρόπο ζωής σας !

Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

Κλείστε ραντεβού στο 2310 234 077 !

Σας παρέχουμε πλήρη υποστήριξη εξ'αποστάσεως.

Συμπληρώστε την φόρμα για άμεση παραγγελία της προσωπικής σας δίαιτας !

Πίσω →