Η αλόη είναι ευρέως γνωστή για την ανακούφιση των εγκαυμάτων και βοηθά στην επούλωση των πληγών. Αλλά ξέρατε ότι το αγαπημένο σας φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερο από ό, τι η ανακούφιση των εγκαυμάτων και της διακόσμησης;

Ο χυμός αυτός χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς στην αρχαία Αίγυπτο. Το εργοστάσιο είναι εγγενές στην Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη, και τα Κανάρια Νησιά. Σήμερα, η αλόη καλλιεργείται σε τροπικά κλίματα σε όλο τον κόσμο

Κάποιες ιδιότητες της είναι:

  1. Ανακουφίζει από την καούρα!

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια νόσος που προκαλεί μια πεπτική διαταραχή που συχνά οδηγεί σε καούρα. Μια ανασκόπηση του 2010 πρότεινε ότι η κατανάλωση 1-3 κουταλιές τζελ αλόης στο γεύμα θα μπορούσε να μειώσει τη σοβαρότητα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Μπορεί επίσης να διευκολύνει άλλα προβλήματα πέψης. Η χαμηλή τοξικότητα του φυτού κάνει μια ασφαλή και ήπια θεραπεία για την καούρα.

  1. Κρατάει τα προϊόντα φρέσκα!

Μια μελέτη του 2014 εξέτασε φυτά τομάτας επικαλυμμένα με ζελέ αλόης. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η επικάλυψη μπλοκάρει επιτυχώς την ανάπτυξη πολλών τύπων επιβλαβών βακτηρίων στα λαχανικά. Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν σε μια διαφορετική μελέτη με μήλα. Αυτό σημαίνει ότι το τζελ αλόης μπορεί να βοηθήσει τα φρούτα και τα λαχανικά να μένουν φρέσκα, και εξαλείφει την ανάγκη για επικίνδυνες χημικές ουσίες που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

  1. Είναι μια εναλλακτική λύση για το στοματικό διάλυμα!

Σε μια μελέτη του 2014, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα αλόης είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στα χημικά στοματικά διαλύματα. Τα φυσικά συστατικά του φυτού, τα οποία περιλαμβάνουν μια υγιή δόση βιταμίνης C, μπορεί να εμποδίσουν την πλάκα. Μπορεί επίσης να παρέχει ανακούφιση αν έχετε αιμορραγία ή πρησμένα ούλα.

  1. Είναι ένα φυσικό καθαρκτικό!

Η αλόη θεωρείται ένα φυσικό καθαρτικό. Πολλές μελέτες έχουν εξετάσει τα οφέλη της στην ενίσχυση της πέψης. Τα αποτελέσματα φαίνεται ότι είναι ανάμεικτα.

Μια ομάδα επιστημόνων από τη Νιγηρία πραγματοποίησαν μια μελέτη σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι το τζελ που έγινε από φυτά αλόης εσωτερικού χώρου, μπορούσε να ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα, αλλά με μέτρο. Συμβουλεύουν ότι η δόση των 0,04 έως 0,17 γραμμάρια αποξηραμένου χυμού είναι επαρκής. Εκτός αν έχετε νόσο του Crohn, κολίτιδα, ή αιμορροΐδες, όπου δεν θα πρέπει να καταναλώνετε αλόη. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κοιλιακές κράμπες και διάρροια. Θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε αλόη εάν παίρνετε άλλα φάρμακα. Μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει τα φάρμακα.

  1. Κάνει καλό στο δέρμα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλόη για να κρατήσετε το δέρμα σας καθαρό και ενυδατωμένο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το φυτό ευδοκιμεί σε ξηρά, ασταθή κλίματα. Για να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες, τα φύλλα του φυτού αποθηκεύουν νερό. Αυτά τα πυκνά φύλλα πλούσια σε νερό, σε συνδυασμό με ειδικές ενώσεις του φυτού που ονομάζεται σύνθετοι υδατάνθρακες, είναι μια αποτελεσματική ενυδατική κρέμα προσώπου.

  1. Είναι καλή για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού!

Μια νέα μελέτη έδειξε τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης εμοδίνης, μια ένωση στα φύλλα του φυτού. Οι επιστήμονες προτείνουν ότι η αλόη δείχνει δυναμικό στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να προχωρήσει περαιτέρω αυτή τη θεωρία.

Πίσω →