Ιουλία Χαριστού ΔιατροφολόγοςΧρήσιμα άρθραΠολυκυστικών ΩοθηκώνΠως μπορεί να βοηθήσει ο διαιτολόγος, στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών;

Ενώ ορισμένα άτομα αισθάνονται άνετα επινοώντας τη δική τους διατροφή και πρόγραμμα γυμναστικής, άλλοι μπορεί να χρειαστούν επιπλέον στήριξη. Εκείνοι που αισθάνονται ότι δεν έχουν την απαραίτητη γνώση και εμπειρία μπορούν να επωφεληθούν με συζήτηση με τον κατάλληλο διαιτολόγο.

Αν αποφασίσετε να αναζητήσετε επαγγελματική υποστήριξη, ο διαιτολόγος σας θα ξεκινήσει συνήθως με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την τρέχουσα διατροφή και τον τρόπο ζωής σας.

Θα κάνετε επίσης ορισμένες μετρήσεις του σώματος για να δείτε αν είστε υπέρβαροι, ελλιποβαρείς ή αν έχετε υπερβολικό βάρος γύρω από τη μέση. Έτσι μπορείτε να χτίσετε ένα ρεαλιστικό, αποτελεσματικό πρόγραμμα διατροφής, που θα συμπεριλαμβάνει μια προσαρμοσμένη διατροφή για το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, μοναδική για εσάς. Γι'αυτό μπορεί να χρειαστείτε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Θα σας ζητηθεί να καταγράψετε όλα όσα έχετε καταναλώσει μέσα σε ένα χρονικό διάστημα πριν ή κατά τη διάρκεια των συνεδριών, με λεπτομέρειες για τις διαθέσεις σας και του εμμηνορροϊκού σας κύκλου.

Σε αυτό το πρώιμο στάδιο θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συζητήσετε τυχόν διατροφικές ανάγκες ή κάποιες προβλήματα υγείας που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία διατροφή σας.

Μια επαγγελματίας διαιτολόγος  μπορεί να σας παρέχει προσωπικές συμβουλές και υποστήριξη σχετικά με απλές αλλαγές στις συνήθειες διατροφής σας και άσκησης. Θα εξηγήσει πώς αυτές οι αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του συνδρόμου και να βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάσταση. Εκτός από την διαιτητικές προσαρμογές, ένας βασικός παράγοντας στη διαχείριση του βάρους είναι η σωματική δραστηριότητα. Κατά την άσκηση υποστηρίζετε η απώλεια βάρους, η οποία μπορεί επίσης να βελτιώσει τον τρόπο που χρησιμοποιεί το σώμα σας την ινσουλίνη.

Κατά τη συζήτηση με επαγγελματίες διαιτολόγους, να θυμάστε ότι δεν είναι μόνο εκεί για να σας δώσουν ένα εναρκτήριο λάκτισμα για την απώλεια βάρους. Επίσης, είναι εκεί για να παρακολουθήσουν την πρόοδό σας και να παρέχουν συνεχή κίνητρα, υποστήριξη και συμβουλές.

Η δίαιτα των Ορμονών
Όλες όσες έχουν ορμονικά προβλήματα, σίγουρα αντιμετωπίζουν και ζητήματα με το βάρος τους. Το διατροφικό αυτό πλάνο είναι σχεδιασμένο γι' αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, για να το ακολουθήσετε απαιτείται πειθαρχία και θέληση.
Απλές τακτικές διατροφής, ενώνουν τα κομμάτια του σύνθετου ορμονικού «παζλ» κάθε γυναικείου οργανισμού, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος, αλλά και να απαλλαγείτε από διαταραχές, ενοχλήσεις και φλεγμονές, που σας εμποδίζουν να απολαύσετε την καθημερινότητά σας. Η κάθε ορμόνη παίζει και ένα διαφορετικό ρόλο και σε δεδομένες περιόδους της ζωής σας... τρελαίνεται και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό και το σώμα σας. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ορμονικές διαταραχές σε κάθε οργανισμό και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει απώλεια βάρους και λίπους
Το Διαιτολογικό Κέντρο Χαριστού Ιουλία σας προσφέρει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής « Απώλειας Λιπώδους Ιστού », με στόχο την απώλεια βάρους, του ενδοκοιλιακού λίπους, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και της κυτταρίτιδας! 
Με τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για τον καθένα ξεχωριστά διαμορφώνουμε ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής το οποίο προσφέρει όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και την σωστή ισορροπία στον οργανισμό σας.

 Τολμήστε το και μέσα σε 2 εβδομάδες το δέρμα θα λάμπει, τα φουσκώματα εξαφανίζονται και ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί… 

 

Πίσω →