Σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αποφεύγονται

Γλουτένη

Το Hashimoto συμβαίνει σε μεγαλύτερο ποσοστό σε άτομα με κοιλιοκάκη σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Τα μόρια της γλουτένης είναι παρόμοια με τον θυρεοειδή ιστό, και είναι πιθανό το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει το θυρεοειδή αδένα, όπως τη γλουτένη και να κάνει επιθέσεις. Αποφύγετε το σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

Ασπαρτάμη

Φαίνεται να είναι ιδιαίτερα βλαπτική για τον θυρεοειδή αδένα.

Ιωδιούχο αλάτι

Ακόμα κι αν ο θυρεοειδής αδένας εξαρτάται από το ιώδιο για την παραγωγή ορμονών, αυτός δεν είναι ο τρόπος για να το πάρει. Δεν είναι δυνατόν να φάτε αρκετό αλάτι για να πάρετε την ημερήσια συνιστώμενη ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ δόση του ιωδίου (150 mcg). Είναι επίσης κακό να καταναλώνετε ένα τέτοιο εξαιρετικά μεταποιημένο προϊόν. Το θαλασσινό αλάτι που είναι μη επεξεργασμένο και περιέχει ιχνοστοιχεία, είναι μια καλύτερη επιλογή. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗΠάντα σε σχέση με την ιατρική θεραπεία που ακολουθείτε !

Ακόρεστα έλαια (συμπεριλαμβανομένου του ελαίου canola)

Αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στον υποθυρεοειδισμό, επειδή περιέχουν ωμέγα-6 λιπαρά τα οξέα που προάγουν φλεγμονές πολλές φορές, και συνήθως ταγγίσουν πριν την εμφιάλωση.

Γενετικά τροποποιημένη σόγια

Προκαλεί αναστάτωση για το ενδοκρινικό σύστημα, και θεωρείται τοξίνη. Η σόγια ως κύρια πηγή πρωτεΐνης δεν συνιστάται για τους πάσχοντες από hashimoto, ακόμη και μικρές ποσότητες έχει αποδειχθεί ότι έχουν ισχυρές επιδράσεις στις ορμόνες.

Ευεργετικά τρόφιμα

Επειδή η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto μπορεί να μειώσει τις δυνατότητες του πεπτικού, είναι μια καλή ιδέα για να βοηθλησετε την πέψη να πάρετε ένζυμα και προβιοτικά και να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με επιπλέον θρεπτικά συστατικά που στερείται ο οργανισμός σας λόγω του θυρεοειδούς.

Όλα τα τρόφιμα με πολυβιταμίνες.

 • Έξτρα αντιοξειδωτικά καθημερινά.
 • Έξτρα απαραίτητα λιπαρά οξέα: Από ψάρια ή λιναρόσπορο 1.000-2.000 mg ανά ημέρα
 • Έξτρα βιταμίνες Β: Είτε σε μορφή συμπληρώματος, είτε διατροφικά.
 • Ασβέστιο: 250-300 mg. Το ασβέστιο και το σίδηρο πρέπει να ληφθούν δύο ώρες πριν ή μετά τα φάρμακα του θυρεοειδούς, ώστε να μην παρεμβαίνουν στην απορρόφηση τους.
 • Μαγνήσιο: 200 mg 2 φορές ημερησίως.
 • Σελήνιο: Συμπληρώματα με σελήνιο (200 mcg) για μια περίοδο 3 μηνών έχει βρεθεί ότι μειώνουν σημαντικά την θυρεοειδική υπεροξειδάση και βελτιώνουν σημαντικά την ευημερία και τη διάθεση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην υπερβαίνετε τα 400 mcg ημερησίως εάν είστε έγκυος!
 • Ιώδιο: Αν το συμπλήρωμα δεν περιέχει 150-200 mcg ιωδίου, χρησιμοποιείστε συμπληρώματα από φύκια 2-3 g ημερησίως. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα του αντισώματος.
 • Βιταμίνης D3: Είναι συχνά χαμηλή σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, και είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού και για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών. Πάρτε 1.000-5.000 IU ημερησίως για να αυξήσετε τα επίπεδα, αλλά οι δόσεις συντήρησης ποικίλλουν.
 • L-Τυροσίνη: 500 mg συνιστώνται δύο φορές ημερησίως, αλλά σπανίως τα επίπεδα αυτού του αμινοξέος είναι αρκετά χαμηλά ώστε να χρειάζονται συμπληρώματα.
 • Χρώμιο: 200 mcg ημερησίως.
 • Σίδηρος: Να λαμβάνετε σίδηρο δύο ώρες πριν ή μετά τα φάρμακα του θυρεοειδούς για να μην παρεμβαίνουν στην απορρόφηση του.
 • Ψευδάργυρος: Λαμβάνετε 50 mg ημερησίως.

Αναζητήστε μια ολοκληρωμένη επαγγελματική και λειτουργική διατροφή για βοηθήσετε το θυρεοειδή αδένα , στο Διατολογικό μας Κέντρο «Χαριστού Ιουλία» για να σας βοηθήσουμε, να σας καθοδηγήσουμε, ή να συνθέσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο - δίαιτα για την μείωση του λιπώδους ιστού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προσωπικές διατροφικές ιδιαιτερότητες, που θα είναι, εύκολο να το τηρήσετε.

Πίσω →