Η σημασία της καλής διατροφής στους αθλητές!

Η καλή διατροφή είναι σημαντική για όλους, αλλά οι αθλητές ειδικότερα αισθάνονται από πρώτο χέρι πώς εάν δεν τρώνε σωστά μπορεί να επηρεαστεί η απόδοσή τους. Η ανάγκη τους για θερμίδες είναι μεγαλύτερη από τον μέσο άνθρωπο, που κυμαίνεται από 2000 έως 5000 θερμίδες ημερησίως. 

αθλητική διατροφή

Η διατροφή για αθλητές !

Αν είστε ένας επαγγελματίας αθλητής ή απλώς κάνετε άσκηση για να βελτιώσετε την υγεία σας, η αθλητική διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση των ευεργετικών επιδράσεων της φυσικής σας δραστηριότητας. Κάνοντας καλύτερες επιλογές στη διατροφή σας και ενυδατώνοντας το σώμα σας μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη απόδοση, ανάκτηση και πρόληψη των τραυματισμών. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που χρειάζεστε για μια αθλητική διατροφή.

10 τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο

Καταναλώνετε αρκετές τροφές πλούσιες σε σίδηρο; Ο σίδηρος είναι ιχνοστοιχείο που βρίσκεται σε κάθε ζωντανό κύτταρο στο σώμα μας. Είναι ένα κύριο συστατικό δύο πρωτεϊνών: αιμοσφαιρίνη και μυοσφαιρίνη. Η αιμοσφαιρίνη είναι το μέρος των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς του σώματος και η μυοσφαιρίνη είναι το τμήμα των μυϊκών κυττάρων που περιέχουν οξυγόνο.

μαυρο τσαι

10 Οφέλη του μαύρου τσαγιού που δεν γνωρίζατε!

Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι παρασκευάζονται από ένα θάμνο που ονομάζεται Camellia Sinesis, αλλά με διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας. Εκτός από τα φύλλα που μαραίνονται, τυλίγονται και θερμαίνονται, τα φύλλα του μαύρου τσαγιού ζυμώνονται πριν την τελική διαδικασία θέρμανσης.

Παρακάτω είναι 10 οφέλη για την υγεία από ένα ή δύο φλιτζάνια μαύρο τσάι σε τακτική βάση, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνιστάται το μαύρο τσάι να καταναλώνεται χωρίς πρόσθετα όπως γάλα ή ζάχαρη για να αξιοποιήσει πραγματικά τα οφέλη του.

5 τρόφιμα που προκαλούν φούσκωμα μετά το φαγητό κατά την εμμηνόπαυση!

Το φούσκωμα του στομάχου μετά το φαγητό μπορεί να είναι ενοχλητικό και ερεθιστικό. Σε μερικές περιπτώσεις το πρήξιμο μπορεί να είναι αισθητό σε άλλους, και έτσι να αισθάνεστε μειονεκτικά απέναντι σε άλλους.

Κοινές αλλεργίες τροφίμων στα παιδιά

Κάθε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση, αλλά το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά προκαλούνται από μόλις 6 κοινά τρόφιμα ή ομάδες όπωε είναι το γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τα καρύδια, η σόγια και το σιτάρι. Στους ενήλικες, ένα παρόμοιο ποσοστό σοβαρών αλλεργιών προκαλούνται από μόλις 4 τροφές οι οποίες είναι: τα φιστίκια, τα καρύδια, τα ψάρια, και τα οστρακοειδή. Αλλεργίες στα φρούτα και τα λαχανικά είναι λιγότερο συχνές και συνήθως λιγότερο σοβαρές.

Τα παιδιά χρειάζονται φυτικές ίνες στη διατροφή τους ;

Παρακάτω θα δείτε το γιατί και το πώς μπορείτε να τις βρείτε στις τροφές!

Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που τα περισσότερα παιδιά αλλά και γονείς δεν καταναλώνουν όσο πρέπει καθημερινά. Ως γονείς, μπορεί να κάνετε το καλύτερό για εσάς και τα παιδια σας ώστε να έχετε μια ισχυροποιημένη διατροφή, αλλά μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια με την επιλογή καλών πηγών φυτικών ινών.